Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων ‘’Βία Στοπ’’, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, που είναι καθιερωμένη στις 25 Νοεμβρίου,  διοργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση στο σημαντικό αυτό ζήτημα, με τη συμμετοχή τοπικών οργανώσεων της πόλης μας.

 Ειδικότερα, η πληροφόρηση του φοιτητικού κοινού και η καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων όσον αφορά την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας κατά συγκεκριμένων ομάδων, όπως των γυναικών και των παιδιών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική την σημερινή εποχή. Επίσης, κατά την εκδήλωση θα λάβουν χώρα και άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις, όπως επίδειξη αυτοάμυνας και πρώτων βοηθειών, καθώς και ενημέρωση για τα ναρκωτικά  σε σχέση με τη βία προκειμένου να επιτευχθεί η πολύπλευρη ενημέρωση των φοιτητών. 

 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Φουαγιέ του μεγάλου Αμφιθεάτρου όσο και του εξωτερικού προαύλιου χώρου του ΤΕΙ ΑΜΘ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 από τις 1.00 έως τις 3.00μμ.

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα:

13:00 - 14:00 Επιστημονική Ημερίδα

Ομιλητές:

Dr Σωτηρίου Μιχαήλ

κος Λαζαρίδης Μακάριος

Δρ Σεβαστή Χατζηφωτίου

Dr Κουτσούκης Σπυρίδων

 

Επιμέρους Δράσεις:

14:00 - 15:30

Επίδειξη πρώτων Βοηθειών - Γιατροί του Κόσμου/ εκπαιδευτές ΕΚΑΒ Καβάλας

Δράσεις Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης - Northern Lights Aid, Πνοή Καβάλας, Σωματείο Αγ. Νέστωρ

Αυτοάμυνα - Μαθήματα/ επίδειξη τεχνικών - ΒΙΑ-STOP

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ «Διδακτική, Παιδαγωγική και ΤΠΕ» στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διδακτικής, Παιδαγωγικής και ΤΠΕ» που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜΘ στις 23-25 Νοεμβρίου 2018.