ΝΕΑ

Πρόσκληση

Το Ινστιτούτο Πρόληψης & Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, διοργανώνει στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: «Πρόληψη & Καταπολέμηση της Βίας Κατά των Γυναικών», που υπάγεται στην πράξη 3.2.4 "Υποστήριξη των ΜΚΟ/ΓΟ" Α΄ και Β΄ Κύκλος του Ε. Π. « Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)» στο Κινηματοθέατρο Oscar Καβάλας το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:30π.μ. επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Το νομικό Πλαίσιο της Ενδοοικογενειακής Βίας».

=> Δείτε εδώ την παρουσίαση (Power Point Αρχείο) Η ημερίδα με τίτλο: «το νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας» πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: «Πρόληψη & Καταπολέμηση της Βίας Κατά των Γυναικών», που υπάγεται στην πράξη 3.2.4 "Υποστήριξη των ΜΚΟ/ΓΟ" Α΄ και Β΄ Κύκλος του Ε. Π. « Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)»

Με μεγάλη μας τιμή, φιλοξενούμε ως εισηγητές:

Τον κ. Νίκο Τσιρώνη, Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών
Tον κ. Γεώργιο Γκράνα, Βοηθό Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας
Τη κα. Φανή Παπαδοπούλου, Πολιτικό & Κοινωνική Επιστήμων, Υπεύθυνη Έργου Κ.Ε.Θ.Ι. (;)
Την Dr. Jacqueline Sebire, Detective Chief Inspector και δικαστική Ψυχολόγο της Metropolitan Police – New Scotland Yard
Tον Lee Barnard, Detective Inspector, Metropolitan Police – New Scotland Yard

Η Δρ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, Επ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ και πρόεδρος του ΒΙΑ-ΣΤΟΠ θα συντονίσει το συμπόσιο. Ο στόχος του συμποσίου είναι να διερευνηθούν οι νέες τάσεις της νομικής αντιμετώπισης του φαινομένου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,
ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΟΣΚΑΡ»