Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων “Βία-Στοπ", σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Εργαστήρι Ιατροδικαστικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: 

 

“Σεξουαλική Κακοποίηση: Από το τραύμα στην απόδοση δικαιοσύνης”

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 – 21:00.

 

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης, από βιωματικές εμπειρίες, στην εμπειρία της καταγγελίας, στα πρωτόκολλα εξέτασης του θύματος, στη δίκη και τέλος στη θεραπεία του δράστη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Γιάννα Χορμόβα, ενώ τον συντονισμό της Ημερίδας θα πραγματοποιήσει η κ. Βάσω Μώραλη, Δημοσιογράφος και Νομικός.

 

Επιμέρους θεματικές ενότητες:

 

  • Η δικανική διαχείριση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων – κ. Δήμητρα Τσιαρδακλή, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Νομοθετικές και δικανικές ρυθμίσεις που αφορούν τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων»

 

  • Η καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης – κ. Ασημίνα Γκοντόλια,  Αστυνόμος Β’, Τμήμα Διαχείρισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Η θυματοκεντρική προσέγγιση στη λήψη καταγγελιών σεξουαλικών αδικημάτων»

 

  • Τα πρωτόκολλα εξέτασης του θύματος - Εργαστήρι Ιατροδικαστικών Επιστημών Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ

Θέμα: «Διεπιστημονική εξέταση του θύματος σεξουαλικής κακοποίησης»

 

  • Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης / Βιωματικά περιστατικά - κ. Κατερίνα Κωστάκη, Συμβουλευτικό Κέντρο Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Αθηνών (Σύνταγμα)

Θέμα: «Η εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης από τα θύματα, θεραπευτικές προσεγγίσεις» 

 

  • Το ψυχολογικό προφίλ του σεξουαλικού παραβάτη - Δρ. Λάζαρος Μπίσμπας, Ψυχολόγος Κ.Κ. Γρεβενών

Θέμα: «Χαρακτηριστικά προσωπικότητας των σεξουαλικών παραβατών - θεραπευτικές προσεγγίσεις»

 

Δήλωση Συμμετοχής

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμα Gotomeeting και ο σύνδεσμος για τη δήλωση συμμετοχών είναι https://forms.gle/RmrLBZsjQdHHtVWR7

Απαραίτητο βήμα! Να γίνει λήψη της εφαρμογής GoToMeeting: https://global.gotomeeting.com/install/748193429.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

 

Σχετικά με το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των δύο φύλλων “ΒΙΑ STOP”

Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των δύο φύλλων “ΒΙΑ STOP” δραστηριοποιείται για πάνω από 12 χρόνια στους τομείς του σχολικού εκφοβισμού, της ενδοοικογενειακής βίας, της πρόληψης και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου υλοποιεί Ημερίδες, Συνέδρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα τόσο για την επιστημονική κοινότητα όσο και για τους πολίτες.

 

BIA STOP

Ομονοίας 117, Καβάλα ΙΙ Τηλ: 2510 211103 ΙΙ email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

PR Agency

CONCEPT Communication Strategies II 2108025662 II Αλεξάνδρα Λαγού, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.